El Satorras s’enllaça per la llengua!

14 03 2013

Dins del marc de la campanya “Enllaçats per la llengua”, l’Associació d’Estudiants del Satorras, el professorat i l’equip directiu, amb el suport del consell escolar del centre, ha organitzat diverses xerrades per a l’alumnat de 4t d’ESO, de 2n de batxillerat i de cicles formatius al voltant de la immersió lingüística i de l’ús de la llengua catalana com a vehicular de l’ensenyament. Hi ha intervingut Pepe Ruiz, del col·lectiu “Veu pròpia”; Teresa Casals, de “Som escola” i l’escriptor Rodolfo del Hoyo, que va viure de ben a prop la implantació experimental de la immersió lingüística a Santa Coloma de Gramenet, el seu poble.

L’alumnat i el professorat ha seguit amb interès les aportacions de tots tres ponents, que han convidat a la reflexió i a l’acció. “La llengua és el senyal d’identitat més important d’un país: si parles la llengua és com si ja tinguessis la nacionalitat” (Pepe Ruiz). “Les llengües mai no són un problema: són una oportunitat” (Teresa Casals). “Cadascú se sent d’allà on vol; però, en parlar català tots junts, ens sentim units.” (Rodolfo del Hoyo).

El debat que hi ha hagut en cada sessió palesa la preocupació actual pel nostre sistema educatiu (“un projecte d’èxit que ja compta amb més de 30 anys d’història”, coincideixen els conferenciants) i per la situació de la llengua catalana.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: