AL SATORRAS ESTEM MASSIFICATS!

19 09 2012

El començament d’un nou curs sempre depara moltes il·lusions i expectatives. Aquest any tots sabíem que seria un any més difícil que tots els anteriors. Durant el darrer curs tothom parlava de l’augment de les ràtios aprovades pel Departament d’Ensenyament. Els professors van advertir de com seria el curs vinent: menys docents, més alumnes i molts menys recursos. Els estudiants no s’imaginaven fins a quin punt les aules estarien massificades.

A l’institut Alexandre Satorras la sorpresa va arribar el primer dia de classe, quan es van trobar que eren més de 50 alumnes per aula. Aproximadament 10 alumnes no tenien ni taula ni cadira. Aquesta massificació es deu a l’alta demanda del centre, els exàmens de recuperacions del setembre i l’augment del 10% de la ràtio.

Degut a que el centre mai s’havia trobat en una situació així, les instal·lacions no estan preparades per acollir una cinquantena d’alumnes. Al llarg de la primera setmana s’han anat habilitant aules més grans amb més taules, cadires i tamborets per poder minimitzar l’efecte de la massificació i fer que la qualitat de l’ensenyament sigui la millor possible. Tot i que s’han pres mesures, les classes més afectades continuen sent les comunes i estan totalment col·lapsades.

La directora de l’institut Fina Buil va fer una reunió informativa amb tots els alumnes i pares afectats i va oferir la possibilitat de canviar-se a centres que encara tenen places sense cobrir. La possibilitat d’obrir un nou grup queda totalment descartada i no sembla que cap estudiant tingui la intenció de marxar, així que els alumnes encara esperen una solució per part del Satorras o del Departament d’Ensenyament.

La tercera setmana de curs escolar està a punt de començar i no hi ha cap solució segura. L’institut ha demanat més professorat per poder desdoblar les classes comunes i fer front a la gran massificació però encara no han arribat. Els alumnes es troben en un moment de gran incertesa, ja que desconeixen el que passarà i com serà el curs que tot just acaben d’encetar.

Des de l’Associació d’Estudiants del Satorras s’ha pronunciat el seu portaveu, Bernat Aranyó, on va expressar en una entrevista a la ràdio que la massificació que s’ha produït aquest inici de curs a les aules és insostenible i que condemna l’ensenyament públic a unes condicions precàries i inhumanes. Bernat Aranyó exigeix també, contundència i celeritat tant al Departament d’Ensenyament com als Serveis Territorials per arreglar aquesta situació el més aviat possible.

Alba López – Secretaria de l’Associació d’Estudiants

Premsa:

http://www.mataroradio.cat/mataronoticies/societat/noticia/lassociacio-dalumnes-del-satorras-reclama-contundencia-i-celeritat-a

http://www.mataroradio.cat/mataronoticies/politica/noticia/lies-alexandre-satorras-pateix-lincrement-de-ratios-del-departament-

http://www.capgros.com/noticies/detall.asp?id_noticia_portal=31301&sec=102&portada=1

AL SATORRA ESTEM MASSIFICATS!


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: